Fredag  i Chour              Tillbaka till första sidan   

Kära dagbok, ikväll är det Jörg som sitter vi tangentbordet, Leif försöker att på en annan dator lägga in bilder från resan.

Dagens rese etapp började vid staden Chour belägen vid alpernas början vid 11:a-tiden. Dagens resmål var St-Moritz, transportsätt var smalspårig alpjärnväg. Resan gick genom ett bedårande alplandskap i strålande väder, många tunnlar, broar och branta stup. Det fotograferades en hel del. Efter en stunds reande firade vi resans framgång genom att intaga en mindre mängd Wiljams päronbrännvin. Vid ett tågbyte gjordes strax därefter, i samband med kaffe- och kakintag  hände dagens första miss. Tåget gick ifrån oss!! Det var bara att vänta en timme på nästa tåg. Under tiden gjordes studiebesök hos en högt belägen datakonsult.

I väntan på nästa tåg  
Framme i St: Moritz  
St: Moritz åt andra hållet från Järnvägen sett  

 

 

 

 

 

 

 

Väl framkommen till St-Moritz tog vi in på ett fint vandrarhem, som antagligen tidigare använts att inkvartera skidåkare vid större tidigare alpina tävlingar. Vi intog en 3-rättersmiddag på vandrarhemmet. Leif är fortfarande krasslig efter en förkylning, men vi kör hårt ända. Tack för idag.      Nästa sida