Söndag morgon i Alp Grym                                                                  Tillbaka till startsidan    

 

 
Jörg vaknar i "potatiskällaren"  

Söndag morgon. För att var lite sparsamma hade vi hyrt ett gemensamt rum för tolv per på 14 kvm nere i hotellets källare. Pga. vädret så var det bara vi som gästade hotellet, så vi hade gott om plats. Jörg ansåg att rummet tidigare nog hade varit en potatiskällare. Frukosten var helt OK. När vi kom ut var det bara 2 grander varmt och blåsigt. Stärkande

 

Eftersom jag var fortfarande krasslig trots kuren bestämde vi oss för att dra iväg till Jörg rötter i Sant Anton, där skulle jag nog få god vård. Resan gick utan några missöden. Vi är rutinerade resenärer nu.

 

  Här föddes Jörgs far, Edmund. Då var det en bondgård med flera djur

Framme i S:t Anton knackade vi på hos Jörgs kusin Bruno och Maria. Där blev vi ordentligt omhändertagna. Även husets ko Katti hälsade oss välkommen. Kvällen ägnades at lite släktmöten. Gertel som är gift med Jörg kusin Hannes erbjöd sig att vara var guide på vår alpvandring nästa dag.  Det skulle visa sig vara en riktig spänstig kvinna.

 

 

 
Bruno i spanarposition. Katti är på kodagis. Se sluttningen strax till vänster om blomkrukan. Den mörka kon är Katti, enligt Bruno  

Bruno kunde fortfarande prata svenska. Han hade bott i Sverige några år och bland annat jobbat åt Edmund, som skidlärare i Bydalen och på restaurang Hov (Jamtli).      

 

 

 

                                                                                          Nästa sida

  Katti på väg hen efter ha lekt med de andra korna i byn hela dagen på S:t Antons sluttningar.